1. Home
  2. Internetbrowsers en cache
  3. Welke web browser heb ik?

Welke web browser heb ik?

Bekende browsers

Bekende browsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge en Mozilla Firefox voor Windows-computers en Safari voor de Mac. Om te internetten gebruik je waarschijnlijk één van deze browsers, maar welke?

Door Browser sniffing, of Browser detectie, is het mogelijk om te bepalen welke webbrowser er wordt gebruikt. Naast deze eigenschappen is het ook mogelijk om schermgrootte en besturingssysteem (Operating system) te achterhalen. Tegenwoordig zijn er zeer veel browsers beschikbaar voor elke computer, tablet of telefoon. Bij het kopen van een computer of laptop met Windows zit er meestal al standaard MS Edge op. Het is gemakkelijk om een andere browser te downloaden en te gaan gebruiken. Welke functionaliteiten je belangrijk vind bepaal je zelf.

Hoe kom ik erachter welke browser ik gebruik?

Bekijk via deze (externe) link welke browser je nu gebruikt om te surfen op het internet.

Waarom is mijn browser informatie belangrijk?

Verschillende browsers hebben verschillende mogelijkheden en beperkingen. En hoewel deze verschillen misschien klein lijken, is het gebruikelijk dat websites goed werken in de ene browser, en minder goed in een andere. De informatie over jouw webbrowser kan ons als support team helpen bij het reproduceren en oplossen van technische problemen die specifiek zijn voor jouw browser.

Wat is een IP adres?

Een IP-adres is een reeks cijfers die uw apparaat identificeert en die aan uw online activiteit kan worden gekoppeld. Sommige gebruikers willen misschien niet dat hun browsegeschiedenis aan hun IP-adres wordt gekoppeld en kunnen daarom kiezen voor een Virtual Private Network (VPN) voor een extra beveiligings- en privacylaag. We raden je aan een van deze VPN-services te bekijken om je online activiteit te beveiligen.

Hoe/waar vind ik mijn IP adres?

Ga naar de website https://www.watismijnip.nl. Vervolgens kun je bovenin de pagina jouw IP adres terugvinden.

Updated on 10 juni 2021