1. Home
  2. Wordpress CMS
  3. WordPress menu’s

WordPress menu’s

Navigatie menu’s zijn ervoor bedoeld om bezoekers via een overzichtelijke en uitgestippelde weg te leiden naar een eindpunt dat jij hebt bepaald: een bepaalde pagina, een product of een blog bijvoorbeeld. Een navigatie menu kan op meerdere plekken in de website (of webshop) toegevoegd worden.

Bestaand menu aanpassen in WORDPRESS

De navigatie menu’s kan je vinden via Dashboard > Weergave > Menu’s.

Een menu aanpassen in WordPress via weergave > menu’s

Je komt nu in de lijst terecht met de beschikbare menu’s. Aan de bovenkant zie je een dropdown met daarin de verschillende beschikbare menu’s. Kies hier het menu dat je wilt gaan aanpassen.

Een navigatie menu selecteren in WordPress

Wanneer je je menu hebt geselecteerd, zie je het menu aan de onderkant staan.

Het gekozen wordpress menu

Aan de linkerkant naast het menu staan een aantal opties. Welke opties je allemaal ziet, is afhankelijk van je scherminstellingen. Controleer even of je alle menuopties ziet door de scherminstellingen na te kijken. Deze vind je in de rechterbovenhoek van je scherm. Door erop te klikken worden de opties zichtbaar.

navigatie menu wordpress scherminstellingen

Alle elementen die je hier hebt aangeklikt, zie je nu terug links naast het menu.

Je kan nu een item toevoegen door het juiste element open te klikken, deze te selecteren en vervolgens te drukken op “Aan menu toevoegen”. Vergeet daarna niet het menu op te slaan (rechtsboven of rechtsonder het menu).

Volgorde van een navigatie menu aanpassen

Wil je de volgorde van een navigatie menu aanpassen? Ga dan naar de rechterkolom (het menu), ga op het element staan dat je een andere plek wilt geven en versleep het naar een andere positie. Sla daarna het menu opnieuw op.

Ook al veranderd de content achter een menu item niet, je wilt soms wel de titel even aanpassen. Ook dat kan hier gedaan worden. Ga naar het betreffende menu item en verander het navigatielabel.

Updated on 28 februari 2024