1. Home
  2. Wordpress CMS
  3. Hoe maak ik een link naar een e-mail adres?

Hoe maak ik een link naar een e-mail adres?

In de WordPress link builder kun je makkelijk een link maken naar een e-mail adres, dit kun je doen door in de url mailto: te typen met daarachter het mail adres waar de mail naar toe gestuurd moet worden.

Voorbeeld:

Als een bezoeker op deze mailto link klikt, dan wordt het e-mailprogramma van de bezoeker geopend en het e-mailadres wordt automatisch ingevuld in het “Aan-veld” van de e-mail.

Expert tip:

Wil je een wat uitgebreidere link maken door bijv. ook meteen het onderwerp van de mail of een stukje body tekst in te vullen? Gebruik dan deze tool, en copy de link in het URL veld in WordPress.

Op dezelfde manier kun je een link naar een telefoonnummer maken. Gebruik dan tel: met daarachter het telefoonnummer zonder streepjes of spaties.

Bijvoorbeeld: tel:0201234567

Updated on 7 april 2023