1. Home
  2. Wordpress CMS
  3. Hoe houden we WordPress veilig

Hoe houden we WordPress veilig

Af en toe verschijnen er verhalen in de media dat WordPress geen veilig CMS zou zijn. Wij vinden WordPress absoluut veilig maar om dat ook zo te houden voeren we een aantal maatregelen door die er voor zorgen dat WordPress ook veilig blijft.

WordPress is het meestgebruikte CMS ter wereld. Dat betekent dat er voor hackers veel te halen is omdat er miljoenen WordPress sites zijn.

Met een aantal maatregelen zorgen we ervoor dat de sites die wij opleveren een extra laag veiligheid ingebouwd hebben zodat de kans dat je website gehackt wordt aanzienlijk kleiner is.

  1. We veranderen de standaardlink naar het WordPress cms naar iets anders. Op deze manier hebben we al een streepje voor omdat je niet zomaar kunt inloggen op de link die WordPress hier normaalgesproken voor aanbiedt.
  2. We zorgen ervoor dat onze websites altijd op de laatste versie van WordPress draaien. WordPress voert namelijk regelmatig (veiligheids) updates uit op het CMS. Het is belangrijk dat die updates ook worden uitgevoerd voor jouw website.
  3. We gebruiken zo min mogelijk plugins. En de plugins die we gebruiken zijn van betrouwbare partners die hun diensten binnen de WordPress wereld al jarenlang bewezen hebben.
  4. We gebruiken geen standaard thema’s. We zijn dus niet afhankelijk van de code van iemand anders maar bouwen onze eigen robuuste code.
  5. We maken gebruik van betrouwbare hosting met onder andere een ingebouwde firewall. Dit is weer een extra middel om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden.
  6. Indien gewenst schermen we het CMS zodanig af dat er alleen vanaf bepaalde IP adressen kan worden ingelogd.
  7. Als laatste raden we onze opdrachtgevers aan om hun wachtwoord minimaal een keer per maand te wijzigen. En dan niet naar test1234! maar naar iets dat een stuk minder makkelijk te raden is.

Voor alle sites die we opleveren bieden we een support contract. Als je zo’n contract met ons afsluit kun je er gerust op zijn dat we je site up to date houden met de laatste WordPress, plugins en veiligheidsupdates.

Updated on 10 juni 2021

Wat vond je van dit artikel?

Gerelateerd